Snapdragon 845

Qualcomm Snapdragon 845 är nu officiell med bättre säkerhet och prestanda

Qualcomm Snapdragon 845, den senaste chipsetten och efterföljaren till Snapdragon 835 SoC är nu officiell.

Företaget tillkännagav den senaste snapdragon vid Snapdragon toppmötet i Maui men detaljerna få. Att vara efterträdare till den populära Snapdragon 835 som drivs med flaggskepps smartphones är inte lätt, men det sägs att den kommer att ge förbättrad bildbehandling, förbättrad prestanda och bättre effektivitet.

Det är känt att Snapdragon 845 SoC kommer att användas av Androids nya OS som ska lanseras 2018. Telefoner som Samsung Galaxy S9, Galaxy S9 +, OnePlus 6 och nästa generation Google Pixel och några av de kommande flaggskeppen kommer att använda den här processorn. Det finns inte mycket klarhet om LG G7 och Xiaomi Mi 7 kommer att använda sig av den senaste processorn eftersom LG G6 och Mi 6 inte använder Snapdragon 835, men Xiaomi Mi Mix 2 använde den. Det finns påståenden att det kan driva även Windows 10 bärbara datorer.

Snapdragon 835 är baserad på tillverkningsprocessen på 10 nm. På samma sätt kan vi förvänta oss att Snapdragon 845 bygger på.
Källan antyder också att Snapdragon 845 SoC kommer att stödja och filma 360-graders video i Hollywood-kvalitet samt ge bättre batterilivslängd samt bättre inbyggd säkerhet med kryptering på chipnivå.