Utvecklare kan konvertera 2D Android spel till 3D nu

LG Optimus 3D spelomvandlare kan ändra 2D-spel som du har till 3D om utvecklaren gör ett spel med OpenGL-grafiken. Vid IFA 2011 har LG Electronics visat OpenGL 2D till 3D-spelomvandlingsmotor för mobiler och smartphones. 3D Game Converter väntas öppna fler dörrar till 3D-spel.
3D spel omvandlaren kommer att inkluderas i LG Optimus 3D-smarttelefonen från och med oktober 2011. Detta skulle gynna både spelutvecklare och smartphone användare. Så nu kan småföretag som erbjuder 2D-spel kunna tillhandahålla 3D-version av det och därigenom spara resurser, kostnad och tid eller arbete. Å andra sidan kan mobiltelefonens användare kunna konvertera 2D-spelen till 3D var som helst när som helst utan kostnad.

När 3D Game Converter har installerats kan användarna njuta av 3D på sina tidigare köpta 2D-spel och spelen kan enkelt omvandlas tillbaka till 2D.

Så hur konverteras 2D-spel till 3D?

När användaren startar 2D-spel via 3D-spelomvandlare kontrollerar mjukvaran om den är listad bland 2D-mobilspel som är lämpliga för 3D-konvertering. Så om spelet är optimerat så kommer det att konverteras till 3D-användning. Och om det inte är listat så kan spelen omvandlas till 3D genom manuella inställningar.